Компанія Apple може випустити iPad зі складаним екраном у 2024 році, повідомила аналітична компанія CCS Insight, прогнозуючи, що американський технологічний гігант незабаром почне експериментувати з технологією гнучких дисплеїв, повідомляє CNBC.

CCS Insight опублікувала свій щорічний звіт, в якому аналітики групи роблять прогнози щодо майбутніх продуктів і тенденцій. Вони вважають, що Apple випустить складаний iPad через два роки, в той час, як iPhone поки залишиться в стандартному форматі моноблока. Це суперечить підходу інших виробників, таких як Samsung, які в першу чергу випускали складані смартфони, а не планшети.

«Зараз для Apple немає сенсу робити складаний iPhone. Ми думаємо, що вони будуть уникати цієї тенденції та, ймовірно, спробують випустити складаний iPad», – сказав Бен Вуд, керівник дослідницької компанії CCS Insight.

Аналітик також зазначив, що складаний iPhone, швидше за все, повинен буде коштувати близько $2500 доларів, в той час, як iPhone 14 Pro Max з пам’яттю на 1 ТБ, який є найдорожчою моделлю смартфона від Apple на цей час, коштує близько $1599, тобто й так доволі дорого. Вуд також зазначив, що якби в Apple виникли якісь технічні проблеми зі складаним смартфоном, то компанії було б важко впоратися з критиками.

З усім тим, в Apple «немає іншого виходу, окрім як реагувати, тому що тенденція до складаних смартфонів набирає обертів», зазначив Вуд, і тому компанія почне саме з iPad. Аналітик зазначає, що це дасть компанії шанс навчитися впроваджувати та масштабувати технологію складаного екрана, а також «вдихнути нове життя» в лінійку iPad.

Про наміри Apple щодо випуску продуктів зі складаним екраном вже неодноразово повідомлялося. Раніше цього року фірма з дослідження ринку Display Supply Chain Consultants заявила, що Apple навряд чи вийде на ринок складаних смартфонів не раніше 2025 року. Однак компанія заявила, що Apple вивчає технології для гнучких дисплеїв розміром близько 20 дюймів.

Прогнози щодо складаного iPhone тим часом існують вже не менше чотирьох років. Минулого року Мінг-Чі Куо з TF International Securities, відомий аналітик Apple, відомий своїми правдивими прогнозами, заявив, що компанія може випустити iPhone зі складаним екраном у 2024 році.