Компанія Razer офіційно представила Razer Edge, портативну ігрову консоль на Android, яка в першу чергу передбачена для потокової передачі ігор із хмари через сервіси Xbox Cloud Gaming або NVIDIA GeForce Now. Окрім того, Razer Edge підтримує до 144 кадрів в секунду через додаток Steam Link при трансляції комп’ютерних ігор через локальну мережу.

Razer Edge – портативна хмарна ігрова консоль на Android

Конструкція ігрової консолі зроблена на манір Nintendo Switch, з можливістю від’єднати 6,8-дюймовий планшет від основи з контролерами. Остання це окремий пристрій Razer Kishi V2 Pro, який можна використовувати зі смартфонами, і який підтримує гаптику, а також має 3,5 мм роз’єм для навушників. Цей геймпад поки що не буде доступний окремо та входитиме лише в комплект з Edge.

Razer Edge – портативна хмарна ігрова консоль на Android

Сам планшет ігрової консолі має 6,8-дюймовий OLED-екран з роздільністю FHD Plus (2400×1080 точок), який підтримує частоту оновлення 144 Гц. Пристрій також отримав процесор Qualcomm G3X Gen 1, 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5 та 128 ГБ для сховища даних. Razer Edge оснащений Bluetooth 5.2 для підключення навушників, а також підтримує Wi-Fi 6E. Консоль вийде у версії тільки з Wi-Fi за ціною $399,99 в січні 2023 року, а на початку 2023 року в США з’явиться версія з підтримкою 5G від Verizon. Ця модель буде підтримувати надширокосмугові мережі оператора до 6 ГГц.

Окрім того, Razer Edge оснащений фронтальною камерою, завдяки чому можна проводити трансляції у Twitch під час гри або проводити відеозустрічі в Zoom. Razer також повідомляє, що консоль матиме акумулятор місткістю 5000 мА⋅год.