Акторка Hellena Taylor, голосом якої розмовляла головна героїня перших двох частин Bayonetta, не брала участь у розробці сиквелу, який виходить днями на Nintendo Switch — добре відомого персонажа англійською мовою у Bayonetta 3 озвучила Jennifer Hale (брала участь в озвученні багатьох відеоігор, зокрема капітана Шепард в Mass Effect).

Yusuke Miyata – ігровий директор японського розробника гри, студії PlatinumGames – таке рішення на початку жовтня пояснив “різноманітними обставинами, що ускладнювали Гелені Тейлор повторне виконання своєї ролі”.

Але виявляється, “різноманітними обставинами” насправді став обурливо мізерний гонорар, який запропонували акторці — лише $4 тис. Про це Гелена Тейлор повідомила у своєму твіттері у кількох відеокліпах.

Вона вважає образливою таку суму за настільки велику і значущу роль — дійсно, її голос став своєрідною “візитівкою” героїні гри та значною мірою сприяв її популярності (загальний наклад перших двох частин, за приблизними оцінками, перевищує 3 млн екземплярів). І всі очікують, що на Bayonetta 3 також чекає значний фінансовий успіх. Тож Гелена Тейлор закликає фанатів перших частин бойкотувати сиквел і натомість переказати на благодійність гроші, які вони збирались витратити на Bayonetta 3.

Акторка також наголошує на тому, що це насправді частина більшої проблеми, і вона таким чином виступає на знак солідарності з усіма іншими акторами озвучення, які також не отримують належної винагороди за свій талант.

Nintendo, яка виступає видавцем Bayonetta 3, наразі ніяк не коментує ситуацію. PlatinumGames також поки що не оприлюднила офіційної реакції на заяву Гелени Тейлор, але виконавчий директор гри Hideki Kamiya (до якого свого часу зверталася акторка, але не отримала ніякої відповіді) вже звинуватив її в неправдивих заявах і одразу ж додав попередження “BEWARE OF MY RULES” — це явно стосується його читачів, яких він називає “комахами” та охоче блокує за найменшу критику у свій бік (і навіть просто за використання англійської мови).

“Голос” Байонетти закликає бойкотувати Bayonetta 3

Заява Гелени Тейлор не пройшла непоміченою: інші актори озвучення також почали ділитися своїм досвідом – наприклад, Sean Chiplock, який працював над ще однією грою Nintendo, The Legend of Zelda: Breath of the Wild.