Spatial Audio, або просторове аудіо — одна з «фішок» музичного сервісу Apple Music, яку можна зустріти на більшості нових ґаджетів компанії. Але сторонні виробники також по трохи запроваджують підтримку. Звісно, здебільшого це стосується виробників навушників та інших пристроїв відтворення звуку. 

Тепер до такого переліку потрапили автівки, і першим брендом, який анонсував підтримку просторового аудіо, стає Mercedes-Benz. Але це стосується лише окремих моделей та комплектацій. А коли йдеться про Mercedes, стає зрозуміло, що підтримка буде коштовним задоволенням.

Тож Dolby Atmos, та відповідно Spatial Audio, отримають топові моделі Maybach та S-Class, а заразом і електрокари компанії EQS та EQE. Вони постачаються з новим користувацьким інтерфейсом MBUX та мають опції аудіосистем Burmester з 31 динаміком та 3D- або 4D-звуком.

Mercedes-Benz стануть першими автівками з підтримкою просторового аудіо з Apple Music

«Якість звуку неймовірно важлива для Apple Music, тому ми так раді співпрацювати з Mercedes, щоб зробити доступним просторове аудіо в Apple Music вперше в автомобілі. Разом із Mercedes ми тепер маємо ще більше можливостей, щоб надати нашим передплатникам у всьому світі музику з повним зануренням» — коментує віцепрезидент Apple Music та Beats Олівер Шуссер (Oliver Schusser).

Враховуючи, що ці моделі й без цього коштують понад сто тисяч доларів, опційні аудіосистеми все одно змусять додати до вартості автівки $4,550 (3D) або $6,730 (4D). Тож Spatial Audio «обійдеться в копієчку».