Декілька років тому компактний кросовер Lexus UX 300e став першим серійним електромобілем від Lexus. З того часу оновились конкуренти, з’явились нові моделі електромобілів – також і у компанії Lexus – а отже довелось оновлювати кросовер Lexus UX 300e відповідно до реалій часу.

Ззовні електромобіль Lexus UX 300e майже не змінився: пізнаваний дизайн, гострі кути, компактні розміри. Та й всередині оновились лише деталі – наприклад, з’явилась нова мультимедійна система з 12,3-дюймовим дисплеєм, також змінилось компонування центральної консолі та розміщення деяких кнопок. Та й електромотор залишився попереднім: 150 кВт (204 к.с.) і 300 Нм.

Все тому, що найголовніші зміни приховано всередині. По-перше, суттєво збільшено акумулятор: було 54,4 – стало 72,8 кВт·год. Це дозволило підвищити запас ходу одразу до 450 км (WLTP), проти 305-315 км (WLTP) у попередника. По-друге, збільшено кількість точок зварювання кузова та встановлені амортизатори Yamaha, спеціально розроблені під важку акумуляторну версію Lexus UX 300e. Нарешті, третє, розширено функціональність комплексу систем безпеки LSS+ та переналаштовано підсилювач керма.

Оновлений електромобіль Lexus UX 300e вже доступний для замовлення. Перші екземпляри надійдуть до дилерів вже на початку 2023 року.