Компанія Lamborghini прощається зі своєю флагманською моделлю Aventador. Яка, до речі, стала дуже успішною, як для класу 12-циліндрових суперкарів: за 11 років випущено 11 тисяч автомобілів Lamborghini Aventador у різних виконаннях.

Аби відзначити це досягнення та вшанувати модель Lamborghini Aventador й взагалі власну історію, компанія підготувала унікальний автомобіль з довжелезною назвою – Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae Roadster. Причому він виконаний у стилістиці не менш легендарного суперкара Lamborghini Miura.

Лишень погляньте на ніжний блакитний колір кузова з сіро-золотим забарвленням нижньої частини та контрастною чорною смугою. Або зверніть увагу на особливі колісні диски, що приховують гальма з чорними супортами. Увагу привертає й дах автомобіля, виконаний з карбону – як і кришка моторного відсіку. До речі, щодо двигуна: це класичний бензиновий V12 потужністю 780 «коней», який працює з 7-ступеневою трансмісією та повним приводом. Прискорення 0-100 км/год займає лише 2,8 секунди, а максимальна швидкість сягає 355 км/год.

Проте, здається, у цьому випадку найважливішими є далеко не цифри та показники. Найважливішим є сам автомобіль та його стиль – чудовий, винятковий, незабутній Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae Roadster. Чи не так?