Отже, це сталося: дебютувало спорт-купе BMW M2 нової генерації. Автомобіль важливий, оскільки це один з останніх прикладів створення «гарячого купе» без всіляких натяків на електрифікацію – навіть на рівні невеличких «допоміжних гібридів». Нове купе BMW M2 пропонує максимально «олдскульний» характер: багато потужності, механічна трансмісія, задній привод. А ще нове купе BMW M2 пропонує власний дизайн, що помітно відрізняється від звичайних купе BMW 2-серії.

Зверніть увагу на оригінальний передній бампер з майже прямокутними повітрозбірниками, на загострені фари з вставками у кутках (компанія каже, що це натяк на BMW 2002), на власний задній бампер та вихлопну систему «2х2», на розширені колісні арки та величезні колеса – маємо 19-дюймові попереду та 20-дюймові позаду. Купе BMW M2 й справді виглядає оригінально та агресивно!

Чи підтримає ці настрої техніка? Звісно, адже під капотом приховано 3-літровий 6-циліндровий бензиновий двигун S58. А це означає, що під капотом приховано 460 «коней» потужності та 550 Нм крутного моменту, які передаються на задні колеса через 6-ступеневу «механіку». Хоча можна обрати й 8-ступеневий «автомат». Вправа 0-100 км/год дається за 4,1-4,3 секунди, максимальна швидкість сягає 250 або навіть 285 км/год – за умови замовлення спеціального пакета.

А ще як опція пропонується карбоновий дах, передбачені 6-поршневі супорти на передніх колесах, активний задній диференціал тощо. Нове спорт-купе BMW M2 лише за розмірами «маленьке», але за технікою – цілком відповідає «старшим» моделям BMW.

В салоні пілота очікують спортивні сидіння-ковші, кермо з М-кнопками, два дисплеї. Перший (12,3-дюймовий) відіграє роль цифрової панелі приладів. Другий (14,9-дюймовий) використовується для керування другорядними функціями автомобіля. Крім того, зверніть увагу на оздоблення дверцят у традиційних М-кольорах або на розширені можливості бортового комп’ютера – тут навіть є програма аналізу дріфту!

Спорт-купе BMW M2 поступово відкривається для замовлення в залежності від країн. Проте власне «живі» автомобілі на вулицях доведеться зачекати: перші «приїдуть» у квітні 2023 року. Проте орієнтована вартість відома вже зараз – від $63 тис. у США; й напевно приблизно стільки ж, але у євро для європейського ринку. Воно того варте?