Ще до офіційного анонсу Pixel Watch ми знали про годинник майже все, компанія Google сама не любить тримати інтригу, тож офіційно публікувала як зображення пристрою, так і відео. Тому на сюрпризи розраховувати не довелося, проте більше деталей про свій перший розумний годинник представники Google під час презентації все ж таки розказали, показав його разом з новими Pixel 7 та Pixel 7 Pro.

Pixel Watch отримав відносно компактний корпус розміром 41 мм та товщиною 12,3 мм, відповідно він вийшов не дуже важким, всього 36 грамів без ремінця. Дизайн фінальної версії годинника не змінився, він доступний в трьох кольорах (чорному, срібному та золотому), а також має безліч фірмових ремінців, що дозволяють підлаштовувати вигляд годинника під свій стиль.

Pixel Watch – перший розумний годинник від Google

Корпус Pixel Watch має водонепроникність 5ATM і корпус з нержавіючої сталі, дисплей скло Corning Gorilla Glass 5, яке сильно загинається по краях, тому складно сказати, наскільки добре воно зможе витримувати бокові удари.

Pixel Watch – перший розумний годинник від Google

Хоча годинник представлений тільки в одному розмірі, ремінці для нього можуть бути різної довжини: з позначення «великий» (для зап’ястя діаметром 162-210 мм) та «малий» (130-175 мм). В коробці з Pixel Watch постачається Active ремінець, який зроблений з фтороеластомера з покриттям soft-touch, одразу у двох розмірах. Система фіксації ремінців власного дизайну Google не дозволить використовувати звичайні ремінці, і навряд чи перший час буде великий вибір сторонніх рішень, як це зараз є для Apple Watch.

Pixel Watch – перший розумний годинник від Google

Дисплей годинника повністю круглий, виробник не розкриває його діагональ. Інженери Google використали OLED матрицю з щільністю пікселів 320 на дюйм. Ще раніше на фото годинника були помічені великі рамки навколо його екрана, і це справді так, вони чималенькі.

Pixel Watch – перший розумний годинник від Google

Проте OLED матриця з чорним фоном інтерфейсу чудово їх маскує, тож це навряд сильно вплине на сприйняття дизайну.

Pixel Watch – перший розумний годинник від Google

Як платформу для Pixel Watch компанія обрала доволі стару систему на чипі – Samsung Exynos 9110. Це 10 нанометровий процесор з двома ядрами Cortex A53 та графічним прискорювачем Mali T720 MP1. Google доповнила його додатковим чипом Cortex M33, який використовується для базових завдань, наприклад, зображення циферблата, та не потребує багато енергії. Проте загалом, Exynos 9110 – це процесор з 2018 року і він використовувався ще в оригінальних Galaxy Watch. Дуже дивно, що попри партнерство та тісну співпрацю з Samsung, компанія Google не використала чи не змогла використати новіший 5-нанометровий чип Exynos W920, який встановлено в Galaxy Watch 5. Зате в Pixel Watch встановлені рекордні для годинника на WearOS 2 ГБ оперативної пам’яті. Окрім того, вбудоване сховище eMMC досягає розміру 32 ГБ.

Інші можливості платформи Pixel Watch забезпечують такі датчики, як акселерометр, гіроскоп, сенсор освітлення, а також оптичний сенсор вимірювання частоти серцевого ритму.

Годинник також пропонується виробником у версіях з модулем LTE та просто з Wi-Fi. Окрім того, є Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 ГГц та NFC. А для позиціювання використовуються супутникові системи GPS, GLONASS, BeiDou та Galileo.

Pixel Watch – перший розумний годинник від Google

Компактний розмір Pixel Watch сподобається користувачам з невеликим розміром зап’ястя, проте це також означає, що в Google було обмеження на розмір акумулятора. Він тут на 294 мА⋅год та за словами компанії забезпечує до 24 годин автономності. При цьому в Google зазначають, що нібито отримали такий результат при наступних умовах: 240 повідомлень, 280 вмикань екрана, 50 хвилин навігації, 45 хвилин тренування при підключенні через LTE з активним GPS та прослуховуванням локально збереженої музики YouTube Music, а також з 5-хвилинним телефонним дзвінком через LTE. Відповідно при активації функції AOD (завжди активний екран), або з довшими тренуваннями з GPS, час автономної роботи годинника буде менше.

Pixel Watch – перший розумний годинник від Google

Втім Google додали в Pixel Watch швидку зарядку через кабель USB Type-C. Тому до 50% годинник заряджається за 30 хв, а повна зарядка займе близько 80 хвилин.

Pixel Watch працює на основі операційної системи Wear OS 3.5 і має зовсім інший інтерфейс, ніж у годинників Samsung. Версія Wear OS від Google має трохи іншу логіку навігації та містить спеціальні циферблати для Pixel Watch, а також набір фірмових застосунків. Які, до речі, на відміну від Samsung, не будуть ексклюзивними тільки для годинників Google.

Проте всі функції відстеження здоров’я через Pixel Watch будуть працювати через Fitbit. Кожен годинник поставляється з шестимісячним членством у програмі Fitbit Premium, яка містить доступ до занять спортом під керівництвом тренера, розширене відстеження сну, щоденну оцінку активності та сеанси медитації. З Pixel Watch користувач може відстежувати пульс, насичення крові киснем та робити ЕКГ для не медичного використання.

Pixel Watch вже доступний для попереднього замовлення в США та має з’явитися в магазинах Google вже 13 жовтня. Стандартна версія коштуватиме $349,99, а версія з LTE – $399,99.