Військові Південної Кореї під час навчань у вівторок випадково влучили ракетою у власну військово-повітряну базу, йдеться у новому повідомленні газети Korea Times. Прикрий інцидент спричинив пожежу і надіслав протилежний за змістом сигнал, який мав підтвердити, що Південна Корея і США готові відповісти Північній Кореї в разі будь-якої військової ескалації.

Північна Корея провела ракетні випробування над Японією рано у вівторок, що змусило США і Південну Корею запустити по дві ракети ATACMS в ході скоординованих навчань. Південна Корея також запустила дві ракети Hyunmoo-2, одна з яких вийшла з ладу і впала на власну військово-повітряну базу.

Постраждалих не було, але мешканці сусіднього міста Каннин повідомили про гучний вибух та велику пожежу, що було зафіксовано на кількох відеозаписах, розміщених у соціальних мережах. Вибух викликав у місцевих жителів занепокоєння, що це міг бути напад, а цивільне населення залишалося не проінформованим до ранку середи через ембарго на висвітлення навчань, повідомляє газета JoongAng Daily.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив Washington Post, що ракета не вибухнула і що пожежа виникла лише в результаті горіння ракетного палива, що суперечить повідомленням у соціальних мережах, які описують гучний вибух, що розбудив місто.

США також підняли в повітря винищувачі F-16 зі складу 35-ї винищувальної ескадрильї ВПС на авіабазі Кунсан у відповідь на ракетні випробування Північної Кореї. Американський авіаносець ВМС США “Рональд Рейган” повернеться на Корейський півострів, попри на те, що щойно залишив цей регіон, за повідомленням NK News, що є “дуже рідкісним” кроком, який, ймовірно, посилить напруженість у відносинах з Північною Кореєю.