Поки інші виробники лише збільшують кількість різноманітних сенсорів на своїх автівках, Tesla скорочує їх кількість. Минулого року дешевші моделі виробника планово позбулися радарів. А починаючи з цього місяця нові автівки Model 3 та Model Y потраплять до покупців без ультразвукових датчиків.

Це стосується машин для ринків Північної Америки, Європи, Близького Сходу та Тайваню. 

Раніше на автівках розміщували 12 сенсорів на передньому та задньому бамперах. В основному вони були залучені для запобігання зіткненню на малій швидкості (наприклад, при паркуванні).

Замість радарів та ультразвукових датчиків тепер автівки покладаються на Tesla Vision, яка використовує лише камери. Як зазначає компанія, завдяки цій технології Model 3 та Model Y зберегли або навіть покращили свої показники активної безпеки в США та Європі, а також краще працюють з системою екстреного гальмування перед пішоходами.

Під час короткострокового переходу на Tesla Vision, нові машини без додаткових датчиків можуть обмежувати деякі функції, включно з асистентом паркування, автоматичним паркуванням, Summon (переміщення автівки через застосунок зі смартфона) та Smart Summon (автоматична подача авто на зазначену в застосунку позицію). Пізніше вони мають відновитися з програмним апдейтом системи.

Перехід дорожчих Model S та Model X на технологію Tesla Vision заплановано на 2023 рік.