«Нація футболу» – це новий фільм Володимира Мула, режисера найкасовішого українського документального фільму «ЮКІ». Як зрозуміло з назви, цього разу автор вивчає не канадсько-український хокей, а український футбол. Бо ми дійсно дуже футбольна нація.

Ця стрічка розповідає про становлення українського футболу після здобуття Незалежності й звісно про Національну збірну України, її гравців та її тренерів. Тому героями «Нації футболу» стануть такі видатні спортсмени як Андрій Шевченко, Олександр Шовковський, Олег Блохин, Йожеф Сабо, Леонід Буряк, Юрій Калитвинцев, Владислав Ващук, Олексій Михайличенко, Руслан Ротань, Андрій П’ятов, Тарас Степаненко, Андрій Воробей, Артем Мілевський, Дмитро Михайленко, В’ячеслав Шевчук, Олександр Зінченко та Роман Яремчук.

На жаль, більшість наших спортсменів російськомовні, тому для фільму «Нація футболу» їх переозвучили професійні актори.

«Після перегляду навіть найзапекліші вболівальники відкриють для себе невідомі факти Національної збірної: від початку становлення – до найвеличніших звитяг! Нам є чим пишатися! І «Нація футболу» це красиво і динамічно покаже!» – каже режисер та продюсер фільму Володимир Мула.

Документальний фільм «Нація футболу» вийде в українській кінопрокат вже 27 жовтня 2022 р.