Новий Dead Space, ремейк культового survival horror 2008 року, очікують з нетерпінням усі прихильники оригінальної гри: уся наявна інформація та перші оприлюднені скриншоти переконують в тім, що це буде автентичний ремейк, який збереже атмосферу та стиль оригіналу. І от тепер розробник випустив перший трейлер з демонстрацією ігрового процесу — і він, схоже, підтверджує усі попередні сподівання.

Сюжет нового Dead Space повторює першу частину серії: події розгортатимуться у XXVI столітті на космічному кораблі Ishimura, а головний герой – технік Айзек Кларк, боротиметься з ордою некроморфів та намагатиметься з’ясувати, що ж сталося з кораблем.

Гра створюється “з нуля”, на рушії Frostbite, канадською студією Motive Studio, що належить Electronic Arts. Розробник, крім повністю нової графіки, обіцяє додаткові сюжетні елементи, що краще розкривають історію “Ішімури”, та нову систему “будови” некроморфів – Peeling System (монстри матимуть багатошарову плоть, сухожилля та кістки — і все це можна буде зламати, розірвати та розбити).

Ремейк Dead Space виходить 27 січня 2023 р., у гри є сторінка у Steam, де її вже можна передзамовити (базова версія коштує 1499 грн).

PS: ютубер ElAnalistaDeBits вже створив відео, в якому можна порівняти графіку оригіналу з тим, що нам показали розробники в геймплейному трейлері Dead Space (2023).