Нещодавно у ЗМІ, зокрема в The Telegraph, з’явилися повідомлення, буцімто Брюс Вілліс став першим голлівудським актором, який продав компанії Deepcake право на свою віртуальну появу в кіно і маркетингових проєктах. Натомість у заяві, переданій виданню The Hollywood Reporter, представник Вілліса зазначив, що він не має жодного партнерства або угоди з компанією.

Представник Deepcake підтвердив THR, що права на цифрову подобу Вілліса не можуть бути продані, оскільки вони належать актору за замовчуванням. У 2021 році компанія створила його цифрового двійника для рекламних кампаній, і будь-яке подальше використання подібності буде залежати від рішення самого Брюса Вілліса.

Брюс Вілліс не передавав свою цифрову копію компанії Deepcake

У 2021 році Брюс Вілліс з’явився у рекламному ролику російського мобільного оператора «Мегафон». При цьому актор жодного разу особисто не відвідав знімальний майданчик, а у ролику був використаний його цифровий двійник. Такий підхід міг би сприяти новим появам Вілліса у кіно, адже 67-річний актор заявив про завершення своєї кар’єри через проблеми зі здоров’ям. Тому, можливо, ми ще побачимо цифрову версію Брюса у нових проєктах.

Діпфейк — методика синтезу зображення людини, яка базується на штучному інтелекті. На початку війни Центр інформаційної безпеки попереджав українців про можливість використання росіянами діпфейку Володимира Зеленського, віртуальна копія котрого мала повідомити про капітуляцію України у війні з росією, що пізніше й сталося, проте якість була вкрай низькою.

Цікаво, що Deepcake, хоча й зареєстрована в США, є компанією з російськими засновниками та відповідно може бути пов’язаною із самою росією. Голлівудським акторам варто бути обережнішими зі співпрацею з подібними фірмами, адже всі ми добре знаємо, як росіяни вміють створювати дезінформацію.