Як повідомляється, хакерам вдалося “зламати” PlayStation 5: отримати доступ до параметрів налагодження (debug options) і навіть встановити власні пакети.

Так, користувач Твіттер Lance McDonald оприлюднив відео, в якому демонструє PlayStation 5 після “джейлбрейку”, з доступом до нових можливостей, і встановлює відому демо-версію Silent Hills P.T Demo (яка була видалена з PlayStation Store кілька років тому).

При цьому він не показує запуск демо, лише її встановлення — тому можна припустити, що принаймні поки що зламана PS5 не в змозі запускати сторонній софт. Відомо, що хак використовує вразливість Webkit і може бути встановлений на будь-яку версію PlayStation 5 з прошивкою 4.03 (на старіших прошивках хак ще може працювати після додаткових налаштувань, на новіших — ні, тому що ця уразливість Webkit в них вже відсутня).

Звісно, хакери кажуть, що злам консолі потрібен для встановлення власного софта, емуляторів старих консолей або неофіційних патчів для комерційних ігор — але всі прекрасно розуміють, що головна мета — це запуск піратських ігор. Цікаво, як на цю новину відреагує Sony.