Компанія Tesla, на жаль, відома не лише одними з найпопулярніших електромобілів, але й постійними перенесеннями планів та затримками на виробництві. Але досягнення є, і компанія іноді їх відзначає. Так, завод Tesla Gigafactory в Неваді відзвітував про випуск вже 10 тисяч кросоверів Model Y.

Зазначається, що саме цей завод має виробляти Tesla Cybertruck, випуск якого вже двічі відкладався. Наразі він має розпочатися 2023 року.

Відповідно до декількох джерел, це пов’язано із затримками на виробництві батарей нового покоління — 4680. У 2020 році Ілон Маск розповідав, що саме завдяки цій технології електромобілі коштуватимуть дешевше за традиційні авто з ДВЗ. Але Panasonic, з яким співпрацює Tesla, на той момент не міг задовольнити попит, і тільки в червні минулого року здавалося, що вже може збільшити виробництво.

І саме цьому 10 тисяч випущених Model Y є цікавим результатом. Починаючи з квітня ці автівки виходять з новими батареями. Вони можуть забезпечити дальність ходу у 450 км (279 миль) на одному заряді. При цьому вартість автівки починається з $59 990.

Tesla не дає показники швидкості виробництва, але на думку Electrek, це понад тисяча Model Y щотижня. І цю цифру планують збільшити вдвічі.