Гендиректор Meta Марк Цукерберг вперше в історії розказав про плани з реорганізації команд і скорочення чисельності персоналу, оголосивши про закінчення епохи стрімкого зростання гіганта соціальних мереж, повідомляє Bloomberg.

Це буде перше велике скорочення бюджету з моменту заснування Facebook у 2004 році. Цукерберг заявив, що компанія заморозить наймання і реструктуризує деякі команди, щоб скоротити витрати та змінити пріоритети. Він оголосив про заморожування під час щотижневої сесії запитань і відповідей з працівниками та додав, що компанія скоротить бюджети більшості команд. Йдеться навіть про ті команди, які зростають. 

Окремі команди будуть вирішувати, як впоратися зі змінами чисельності персоналу. Це може означати відмову від заповнення ролей, які залишають співробітники, переведення людей в інші команди або роботу над «управлінням людьми, які не досягають успіху».

«Я сподівався, що економіка вже стабілізувалася», – сказав Цукерберг. «Але з того, що ми бачимо, ще не схоже, що це сталося, тому ми хочемо підходити до планування дещо консервативно». 

Ще у липні засновник Facebook попередив, що Мета буде «неухильно скорочувати зростання чисельності персоналу», і що «багато команд скоротяться, щоб ми могли перемкнути енергію на інші сфери». Пріоритети всередині компанії включають Reels, конкурента TikTok, і метавсесвіт Цукерберга. Станом на 30 червня в Meta працювало понад 83 500 співробітників, а в другому кварталі було прийнято на роботу 5700 нових співробітників. Цукерберг заявив, що компанія буде «дещо меншою» до кінця 2023 року.