Google закриває свій хмарний ігровий сервіс Stadia після 3 років марних спроб залучити гравців. Сервери працюватимуть для гравців до 18 січня 2023 року і Google поверне кошти за все обладнання Stadia, придбане в Google Store, а також за всі ігри та додатковий вміст, придбані в магазині Stadia. Компанія очікує, що це відшкодування буде завершено в середині січня 2023 р.

Керівництво Google повідомило, що вирішило закрити сервіс через його низьку популярність. У компанії визнали, що їм так і не вдалося залучити до Stadia велику аудиторію. Одна з причин, на яку Google багаторазово вказували гравці та ЗМІ – нестача цікавих ігор і ексклюзивів.

Google планує продовжити використовувати технології Stadia в інших своїх продуктах та сервісах, а також надаватиме ці технології партнерам.

Сервіс Google Stadia був офіційно запущений в обраних країнах 19 листопада 2019 року і перші два роки активно розвивався, наймаючи видатних ігрових дизайнерів та створюючи нові студії. Але, зі слів працівників, яких цитує Bloomberg, в Google не розумілися на ігровому бізнесі й просто гаяли час та гроші. Тому з початку 2021 року компанія почала згортати розробку власних ігор, закрила підрозділ Stadia Games and Entertainment та студію Typhoon.

За версією видання The Verge рішення про згортання сервісу було прийнято після невдалого запуску Cyberpunk 2077 на Stadia. У Kotaku вважають, що тригером став анонс придбання Microsoft ZeniMax Media.

Усього на Google Stadia вийшла 281 гра. Майже усі вони доступні на будь-яких інших платформах.