На конференції Search On 2022 компанія Google оголосила, що «Дискусії та форуми» отримають окремий розділ у пошуковій видачі, а наступного року з’явиться переклад новин, повідомляє 9to5Google.

Google описує функцію «Дискусії та форуми» як результат бажання людей отримати більше «порад з перших рук». Розділ з’являтиметься, «коли ви шукаєте щось, що може отримати користь від різноманітного особистого досвіду, знайденого в онлайн-дискусіях».

Наприклад, якщо користувач шукає найкращі сімейні автомобілі, на додаток до інших вебрезультатів, він тепер отримає посилання на повідомлення на форумах, які містять відповідні поради від людей, наприклад, їхній досвід використання кросоверів для перевезення кількох дітей.

За словами Google, це доповнення «не впливає на ранжування результатів пошуку, пов’язаних з форумами, або інших результатів пошуку за межами цієї функції».

Починаючи з нинішнього дня, ця функція доступна для англомовних користувачів смартфонів у США та поки невідомо, коли пошириться на інші країни та мови.

Окрім того, на початку наступного року в Пошуку Google з’являться новини, перекладені машинним перекладом. Статті будуть позначені як «Перекладено Google», водночас користувач зможе переглянути оригінал.