Великий спортивний кросовер BMW XM офіційно представлено. Це перша SUV-модель, створена підрозділом BMW M – і це наче «подарунок» самому собі на 50-річний ювілей підрозділу. Яким же вийшов цей «подарунок»? Враження про дизайн ви можете скласти особисто за світлинами…

А ось про техніку варто розповісти детальніше. Отже, кросовер BMW XM побудований як PHEV-гібрид: бензиновий двигун V8 (489 к.с.) поєднано з електродвигуном (179 к.с.) – загальна потужність сягає 653 «коней» та 800 Нм крутного моменту. Додайте 8-ступеневий «автомат» та повний привод xDrive – і отримаєте прискорення 0-100 км/год лише за 4,3 секунди. Максимальна швидкість сягає 250 км/год або 270 км/год з опційним пакетом. При цьому кросовер BMW XM може подолати близько 80 км лише на електроприводі.

Також варто відзначити 21-23-дюймові колісні диски, спортивний диференціал, адаптивну підвіску. Справжній «M» – тільки тепер «PHEV» та «SUV»: ось таке незвичне поєднання.

В салоні теж зустрічаються незвичні поєднання: спортивне кермо, карбон в оздобленні – й водночас комфортні сидіння M Lounge та потужна аудіосистема. Але найбільше вражає стеля: поєднання алькантари, 3D-оформлення та LED-підсвітки.

Очікується, що вартість BMW XM складне близько $160 тис., перші автомобілі з’являться у дилерів у США вже на початку 2023 року. А далі нас очікує ще більш потужна версія BMW XM Label Red – з потужністю 735 к.с. та вартістю від $185 тис. Ось таке воно, майбутнє BMW M, що вже настало.