Як і очікувалося, в український прокат вийшов ремастер фільму «Аватар» режисера Джеймса Кемерона, дебют якого відбувся у вже призабутому 2009 році. Нова версія картини демонструється у форматах 2D, 3D та IMAX 3D причому вперше з покращеним зображенням 4К. Але це не єдина особливість релізу.

Як вдалося переконатися редакції Mezha.Media, в кінці фільму з’являється сцена з продовження «Аватар: Шлях води», який має вийти у прокат 15 грудня. Щоб не вдаватися в деталі та спойлери, лише зазначимо, що виглядає сцена з нового фільму принаймні в IMAX 3D вражаюче. Джеймс Кемерон, судячи з усього, тримає марку, та не став би випускати нову частину франшизи, не досягнувши прогресу у спецефектах. Про сюжет поки що складно говорити, проте сподіваємося, що він не буде відставати від картинки.

Попри доволі поважний, як для фільму, вік, навіть через 13 років перший «Аватар» викликає цікавість у глядачів. За перші 4 дні українського прокату фільм зібрав 3,27 млн грн, зайнявши друге місце за вихідні. Загалом же, картина Кемерона досі залишається найкасовішим фільмом в історії зі зборами понад $2,847 млрд.