Новий генератор зображень зі штучним інтелектом під назвою Text-to-Pokémon дозволяє ввести будь-яке ім’я або опис і створити відповідного покемона. Результати роботи моделі не бездоганні, але все одно цікаві: ви можете спробувати ввести імена знаменитостей і політиків або просто загальні описи покемонів, повідомляє The Verge.

Модель є роботою дослідника машинного навчання Джастіна Пінкні, який створив низку інструментів та ресурсів для візуального штучного інтелекту. Text-to-Pokémon створено на основі набагато більшого і потужнішого генератора зображень за допомогою штучного інтелекту під назвою Stable Diffusion. 

На відміну від DALL-E та Midjourney Stable Diffusion має відкритий вихідний код, що дозволяє іншим легко втручатися в його вихідні дані. Пінкні доопрацював систему, використовуючи базу даних покемонів для створення цього інструменту.

Люди використовували Text-to-Pokémon для створення всіляких мешапів, включаючи Гоку, їжачка Соніка і навіть Ісуса Христа. У своєму повідомленні у Твіттері Пінкні більш детально розповідає про те, як він створив цей інструмент.

Великою перевагою випуску моделей ШІ з відкритим вихідним кодом, таких як Stable Diffusion є те, що люди придумувати такі цікаві інструменти, як Text-to-Pokémon. Втім, варто пам’ятати, що відкритий код також має свої недоліки, і практично будь-хто може використовувати Stable Diffusion для створення насильницьких і сексуальних зображень або дезінформації.