Компактний кросовер DS 3 зазнав оновлення посеред життєвого циклу. Загалом програма стандартна: новий передній бампер та ширша решітка радіатора, подвійні смужки вертикальних ходових вогнів. А ще додано яскраво-червоний колір та нові колісні диски. З цікавого можна відзначити хіба що усунення додатка до назви Crossback: відтепер це просто DS 3, без будь-яких згадок про «крос».

Серед технічних змін – варто відзначити електричну версію DS 3 E-TENSE. Адже вона отримала більш потужний електродвигун (було 136 к.с., а стало 156 к.с.) та збільшений акумулятор (було 50 кВт·год, а стало 54 кВт·год.), завдяки чому запас ходу збільшено до 402 км по WLTP. Альтернатива електромотора – вже відомі бензинові або дизельні двигуни потужністю 100-130 к.с., що пропонуються з 6-ступеневою «механікою» чи 8-ступеневим «автоматом».

В салоні зміни також лише точкові. Наприклад, з’явилось нове кермо з ширшими спицями та іншим компонуванням клавіш. А над передньою панеллю встановлено 10,3-дюймовий сенсорний дисплей, який віднині став обов’язковим для всіх версій автомобіля (раніше він використовувався лише для максимальних комплектацій). Плюс, звісно, широкий вибір варіантів оформлення салону: шкіра або тканина, різноманітний декор.

Оновлений автомобіль DS 3 вже доступний для замовлення у Європі, проте цінник немаленький. Наприклад, стартова бензинова 100-сильна версія DS 3 з «механікою» коштує від 30 тис. євро. Більш потужні варіанти зі 130-сильним двигуном (бензин або дизель) та «автоматом» коштують від 33-35 тис. євро. А електромобіль DS 3 E-TENSE й взагалі оцінюється від 41,7 тис. євро.