Принаймні авіакомпанії досі продовжують замовляти дискети

Гнучкі диски або дискети — це портативні носії інформації, які використовуються для багаторазового запису та зберігання даних. Попри те, що вони є пережитком іншого часу, принаймні одна галузь все ще зацікавлена ​​в таких пристроях зберігання даних, каже Том Перскі, який вважає себе «останньою людиною, що залишилася у бізнесі дискет», повідомляє Insider.

Перскі є засновником проєкту floppydisk.com, який продає та переробляє дискети. Чоловік каже, що авіаційна галузь є одним із його найбільших клієнтів. Про це відомо з опублікованої минулого тижня книги Ніка Хілкмана та Томаса Вальскаара «Лихоманка дискет: Цікаве потойбічне життя гнучкого носія інформації».

«Мої найбільші клієнти — і місце, звідки приходить більшість грошей — це промислові користувачі», — сказав Перскі в інтерв’ю для книги. «Це люди, які використовують дискети як спосіб передавати інформацію в машину та виводити її з неї. Уявіть, що зараз 1990 рік, і ви будуєте велику промислову машину того чи іншого типу. Ви проектуєте її, щоб вона прослужила 50 років, і ви хочете використовувати найкращі доступні технології».

Перскі додає: «Візьмемо, наприклад, авіаційну галузь. Ймовірно, половині авіаційного парку у світі сьогодні понад 20 років, і вони все ще використовують дискети в частині авіоніки. Це величезний споживач». Він також зазначає, що дискети досі використовують і в медицині. А ще є «аматори», які хочуть «купити 10, 20 або, можливо, 50 дискет».

Самі ж дискети недавно потрапили в новини, коли японський міністр цифрових технологій Таро Кано пообіцяв скасувати закони, які вимагають використання дискет і компакт-дисків під час надсилання даних до уряду країни.