Більше мільйона власників Tesla отримають повідомлення про відкликання вже найближчим часом через проблеми із закриттям вікон в електромобілях компанії. Це стосується наступних моделей і років випуску: 2017-22 Model 3, а також Model Y, X і S 2020-21 років випуску. Tesla має час до середини листопада, щоб зв’язатися з постраждалими власниками та планує випустити оновлення програмного забезпечення OTA для виправлення цієї проблеми, повідомляє Engadget.

У вівторок Національна адміністрація безпеки дорожнього руху подала повідомлення про відкликання багатьох автомобілів останніх моделей з усього модельного ряду Tesla, оскільки «система автоматичного реверсу вікна може реагувати неправильно після виявлення перешкоди», і, таким чином, «вікно, що закривається, може прикладати надмірну силу, затискаючи водія або пасажира перед тим, як втягнутися, збільшуючи ризик отримання травми», – йдеться в повідомленні.

Вперше Tesla виявила проблеми під час тестування машин в серпні та включила оновлення для недавно побудованих автомобілів з 13 вересня. Втім, багато користувачів Twitter у відповідь на оголошення заявили, що їхні автомобілі мають схожі проблеми, принаймні, з 2021 року. 

Це вже далеко не перше відкликання Tesla через проблеми безпеки: лише за два останні роки машини були відкликані через перегрів інформаційно-розважальних систем, дефекти камер і багажника, роз’єднання підвісок, збій «повного самостійного водіння» ADAS, звукових сигналів попередження про пішоходів, звукових сигналів ременів безпеки, збоїв програмного забезпечення в гальмах і різних збоїв сенсорного екрана.