Українські чоловіки, які є студентами іноземних вищих навчальних закладів, більше не можуть покидати територію країни до завершення воєнного стану. Таке рішення вище військове керівництво України ухвалило ще 14 вересня, повідомляє «Українська правда».

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що заборону виїзду для чоловіків-студентів прийняли у зв’язку з масовою підробкою документів: лише упродовж липня-серпня їх було виявлено близько 600.

«Раніше, ще в березні, рішенням найвищого військового керівництва України було розглянуто надання можливості продовжити навчання тим студентам, які вже навчалися до 24 лютого, і прикордонники виконували цю норму. Проте останнім часом ми бачимо дуже багато спекуляцій, коли масово підробляють документи начебто про навчання в іноземних вишах», – зауважив він.

У постанові уряду №57, яка передбачає правила перетину кордону громадянами України в період воєнного стану, прописані винятки щодо виїзду за кордон військовозобов’язаних. Втім, категорії студентів серед них немає.