Raytheon Technologies перемогла Lockheed Martin і Boeing в боротьбі за контракт вартістю $1 мільярд на проєктування, розробку і виробництво нової гіперзвукової зброї для ВПС США, повідомив Пентагон в четвер, пише Bloomberg. 

«Технічне завдання» для Raytheon на створення гіперзвукової ударної крилатої ракети (Hypersonic Attack Cruise Missile, HACM) передбачає зокрема і початкове постачання системи озброєння, яку мають завершити до березня 2027 року.

Розроблена разом з Агентством передових оборонних дослідницьких проєктів Пентагону, HACM буде використовувати швидкий повітряний двигун, який в п’ять разів перевищує швидкість звуку. Вона також стане другою гіперзвуковою ракетою Міноборони США після ARRW компанії Lockheed. Остання є гіперзвуковою зброєю, яка спершу запускається в атмосферу, а потім летить до своєї цілі.

Представники ВПС США зазначили, що HACM може використовуватися як на винищувачах, так і на бомбардувальниках. Згідно з доповіддю Дослідницької служби Конгресу США, бомбардувальник B-52 потенційно може нести до 20 таких ракет. Також відомо, що щонайменше вісім гіперзвукових ракет вже знаходяться в стадії розробки.