Google почав додавати в деяких країнах інструмент, який спрощує видалення результатів пошуку, що містять адресу, номер телефону та іншу особисту інформацію. Компанія вперше представила функцію «Результати про вас» на I/O 2022 у травні, описавши її як спосіб «допомогти вам легко контролювати, чи можна знайти вашу особисту інформацію в результатах пошуку», повідомляє Engadget.

Якщо користувачі бачать в мобільному пошуку результат із номером телефону, домашньою адресою чи електронною поштою, вони можуть натиснути меню з трьома крапками у верхньому правому куті, що відкриє панель «Про цей результат». Тепер вона містить нову опцію «Видалити результат» у нижній частині екрана.

Google почав пропонувати видалити результати пошуку, які містять особисті дані

Якщо результат містить щось з вищезгаданих даних, Google може «розглянути ваш запит швидше». Згодом запит можна відстежувати у новому пункті меню в додатку Google під назвою «Результати про вас». Він стане доступним, якщо торкнутись свого профілю користувача у верхньому правому куті. Відтак користувачі можуть контролювати хід виконання запитів за допомогою фільтрів «Усі запити», «Виконується» та «Схвалено». 

Втім, раніше Google заявляв, що не всі запити можуть бути наданими:

«Важливо зазначити, що коли ми отримуємо запити на видалення, ми оцінюємо весь вміст на веб-сторінці, щоб переконатися, що ми не обмежуємо доступність іншої широко корисної інформації, наприклад у статтях новин. І, звісно, ​​видалення контактної інформації з Пошуку Google не видаляє її з Інтернету, тому ви можете зв’язатися безпосередньо з хостинговим сайтом, якщо вам зручно це зробити».

Нова функція доступна лише для обмеженої кількості користувачів у США та Європі, тож поки що користувачі можуть видалити іншу особисту інформацію пошуку Google за допомогою окремого запиту на видалення, детальніше про це можна прочитати на сторінці підтримки компанії.