Дебютував новий «гарячий седан» Mercedes C63 AMG. Насправді його повна назва звучить, як Mercedes-AMG C63 S E PERFORMANCE. Але вона виявляється настільки ж складною, як і сам автомобіль. Тому давайте хоча б назву збережемо звичну – оскільки все інше геть змінилось.

Перш за все, новий Mercedes C63 AMG відтепер є PHEV-гібридом. Та ще й побудованим на основі 4-циліндрового 2-літрового бензинового двигуна. Хоча дизайнери й намагались створити вражаючий силує: розширені колісні арки, антикрила та спойлери, 19- чи 20-дюймові колеса, класичні чотири патрубки вихлопної системи.

А можливо дати новому суперседану Mercedes C63 AMG шанс? Адже сумарна потужність сягає 680 к.с. – це досягається складанням 476 к.с. від бензинового двигуна та 204 к.с. від електромотора. Звісно, питання: скільки проживе 2-литровий 4-цилідровий «турбо» М139 за такого рівня форсування? Та й до електричної складової є питання. Заявлено, що акумулятор може видавати максимальну потужність 150 кВт (ті самі 204 к.с.) лише 10 секунд – тобто, загальна сумарна потужність у 680 «коней» не є постійною. Однак і цих секунд буде достатньо, адже прискорення 0-100 км/год потребує лише 3,4 секунди, а максимум може сягати 280 км/год.

Та й інші технічні складові «на рівні»: повний привод та коробка MCT 9G, поворотні задні колеса, підвіска з можливістю налаштування, вісім програм керування. Але тяговий акумулятор гібрида «підкачав» з місткістю – лише 6,1 кВт·год, чого вистачить всього на 13 км запасу ходу в електричному режимі. Відслідковувати роботу гібрида можна через систему MBUX, що отримала додаткову вкладку на дисплеї в салоні. До речі, сам салон прикрашений спортивними сидіннями, металевими накладками на педалях, спеціальними перемикачами.

І все наче б то добре! Ось тільки чомусь постійно згадується перший С63 з атмосферним V8, який їздив у стилі «я вже спалив задні шини – купляй нові». Правда?