Компанія Intel нещодавно представила власні дискретні відеокарти Arc. Тепер вона оновлює лінійку компактних десктопів NUC з варіантом такої графіки. Ці комп’ютери призначені для створення контенту та ігор. Також система має непоганий набір портів, який зазвичай є у більших комп’ютерів.

«Intel NUC 12 Enthusiast є одним із найцікавіших NUC, оскільки він першим, у якому процесор Intel поєднується з дискретною графікою Intel» — коментує віцепрезидент та генеральний менеджер підрозділу NUC Браян МакКарсон (Brian McCarson).

Кодова назва моделі була Serpent Canyon, а остаточна — Intel NUC 12 Enthusiast. Вона отримала 14-ядерний Intel Core i7-12700H (4,7 ГГц), Arc A770M (16 ГБ GDDR6), підтримує до 64 ГБ оперативної пам’яті та має три слоти для NVMe-накопичувачів. Така комплектація має забезпечити достатній рівень продуктивності для роботи з графікою та ігор.

Intel доповнює лінійку міні-ПК NUC моделлю з власною графікою Arc

Також це перша модель десктопа, яка підтримує технологію Deep Link, яка має підтримувати баланс потужності та тепловіддачі, при цьому забезпечувати достатній рівень продуктивності для поточної задачі. 

Серед інтерфейсів для підключення зовнішніх пристроїв NUC 12 Enthusiast отримав два порти Thunderbolt 4, шість USB 3.2, два DisplayPort 2.0, HDMI 2.1 port, Ethernet з підтримкою 2,5 Гбіт/сек, два 3,5 мм Jack та зчитувач карток пам’яті SDXC. Для бездротового підключення є Wi-Fi 6e та Bluetooth 5.2. Додатково в комп’ютері є два мікрофони.

Корпус з фірмовим дизайном має габарити лише 230×180×60 мм. Його можна встановити горизонтально чи вертикально (в комплекті є спеціальна підставка). 

Intel доповнює лінійку міні-ПК NUC моделлю з власною графікою Arc

Вартість такої моделі в США складатиме від $1180 до $1350 в залежності від комплектації.