19 вересня, після запуску чергової порції супутників Starlink, Ілон Маск оголосив, що супутниковий інтернет від SpaceX працює тепер на всіх континентах, навіть в Антарктиді. Це правда, але є нюанс.

На офіційній карті покриття Starlink дійсно з’явилося на усіх континентах, але далеко не в усіх країнах. Наприклад північ Канади, Норвегії, Швеції, уся Фінляндія та Ісландія, уся Африка, більша частина Південної Америки, уся Азія ще не мають підключення до Starlink. Але, воно планується.

Для північних країн, більшості країн Південної Америки, Японії, Філіппін та низки інших країн запуск сервісу заплановано на кінець 2022 – початок 2023 р. Приблизно в тій самий термін до Starlink приєднатися частина країн центральної Африки. У Казахстані та Індонезії сервіси запрацює у 2023 р.

Насправді на карті покриття лише декілька країн мають сірий колір, тобто запуск Starlink в них навіть не планується. Це Росія, Білорусь, Китай, Куба, Північна Корея, Венесуела, Сирія, Іран та Афганістан, тобто усі країни, які тим чи іншим чином підтримають російську агресію проти України. Ну й правильно, навіщо воно їм треба. В СРСР інтернету взагалі не було, тобто і його нащадкам він не потрібен.