Керівництво Apple підтвердило наявність багу із дозволом на вставку інформації в iOS 16

Вихід нових версій операційних систем, зазвичай, несе із собою не тільки ряд покращень й розширену функціональність, але й деякі нові баги. Так сталося й з iOS 16, яку Apple випустила минулого тижня. Багато хто помітив, що майже кожного разу, коли доводиться копіювати й вставляти якусь інформацію, система запитує у користувача дозвіл на здійснення вставки.

Один з користувачів написав електронний лист Крейгу Федерігі й Тіму Куку, поскаржившись на роботу системи. До листування приєднався Рон Хуанг, старший менеджер Apple, який відповів, що така поведінка є абсолютно неочікуваною й спливаюче вікно не має з’являтись кожного разу, коли користувач хоче вставити інформацію.

Якщо функція працює належним чином, кількість запитів щодо дозволу, які бачать користувачі, значно зменшиться. Оскільки в такому випадку сповіщення про підтвердження вставки з’являтимуться лише тоді, коли застосунок намагається прочитати вміст буфера обміну без взаємодії з користувачем, що потенційно може бути зроблено зловмисно.

Рон Хуанг додав, що Apple не стикалася з такою поведінкою системи при внутрішньому тестуванні, тож вони розберуться у причинах багу й виправлять його. Однак, поки що не зрозуміло скільки часу це займе у розробників компанії.

Зазначу, що особисто я помічав цей баг як у публічних бета-версіях iOS 16, так і продовжую його спостерігати вже в публічній бета-версії iOS 16.1. Тож цікаво як давно Apple знає про його існування й намагається виправити ситуацію.