Компанія EVGA, яка часто вважається головним партнером NVIDIA з виробництва відеокарт, робить радикальні зміни, пише Tom’s Hardware. Вона припиняє співпрацю з NVIDIA та не буде випускати наступне покоління відеокарт. Про це повідомляють YouTube-канали JayZTwoCents і GamersNexus, які зустрілися з генеральним директором EVGA Ендрю Ханом, щоб обговорити його розчарування у NVIDIA як партнері та причинах прийняття такого рішення.

«Ми не збираємося сидіти на колінах [генерального директора NVIDIA] Дженсена [Хуанга] на публіці, тому я не хочу, щоб люди спекулювали на тому, що відбувається», – цитує Хана Стів Берк з GamersNexus. «EVGA вирішила не випускати наступне покоління відеокарт».

На прохання прокоментувати ситуацію, директор з управління продуктами EVGA Джейкоб Фріман вказав Tom’s Hardware на форум, де компанія опублікувала наступне повідомлення:

«EVGA віддана нашим клієнтам і буде продовжувати пропонувати продажі та підтримку поточного модельного ряду. Також EVGA хотіла б подякувати нашій великій спільноті за багаторічну підтримку та ентузіазм щодо відеокарт EVGA».

Отже, компанія публічно заявляє, що не буде випускати наступне покоління відеокарт NVIDIA RTX 4000, проте поки що продовжує підтримку та продажі наявних продуктів, до закінчення запасів серії RTX 3000. Окрім того, вона збереже певні запаси для гарантійної заміни відеокарт, щоб підтримати клієнтів.

Попри розрив з NVIDIA, EVGA не планує співпрацювати з AMD та Intel на ринку відеокарт, збираючись сфокусуватися на інших категоріях продуктів. Компанія вже випускає блоки живлення, кулери та материнські плати, однак поки що не буде розширюватися в інші категорії.

«У нас було чудове партнерство з EVGA протягом багатьох років і ми будемо продовжувати підтримувати їх в нашому поточному поколінні продуктів», – прокоментував ситуацію Брайан Дель Ріццо, директор по глобальним зв’язкам з громадськістю GeForce у NVIDIA. «Ми бажаємо Ендрю і нашим друзям в EVGA всього найкращого».