Проти Tesla подали груповий позов, у якому звинуватили компанію в обмані громадськості. Йдеться про оману нібито шляхом неправдивої реклами функцій автопілота та повного автономного керування, повідомляє Automotive News. 

У позові Tesla та власник компанії Ілон Маск звинувачуються в тому, що з 2016 року вони рекламували технологію як повністю функціонуючу або ту, яка вже «не за горами». Це робилося попри те, що технологія не працює або не існує. Ілон Маск та його команда знали про це і тим самим робили транспортні засоби небезпечними.

Tesla пішла на такий крок, щоб «створити ажіотаж» щодо своїх транспортних засобів, залучити інвестиції, збільшити продажі, уникнути банкрутства, підвищити курс своїх акцій і стати «домінуючим гравцем» на ринку електромобілів, вважає позивач Бріггс Мацко.

«Tesla ще не випустила нічого, що навіть віддалено наближається до повністю автономного автомобіля», — сказав Мацко.

Позов, який подали до федерального суду в Сан-Франциско, вимагає відшкодування невизначених збитків людям, які з 2016 року купили або взяли в оренду автомобілі Tesla з функціями автопілота, розширеного автопілота та повного автономного керування.

Tesla не відразу відповіла на запити про коментарі, адже у 2020 році вона розформувала свій відділ зв’язків зі ЗМІ.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху з 2016 року розпочала 38 спеціальних розслідувань аварій Tesla, в яких, як вважається, були задіяні системи допомоги водієві ADAS. У цих аваріях було зафіксовано дев’ятнадцять смертей.