Отже, це сталося – нещодавно дебютував перший кросовер від італійської компанії Ferrari, який отримав назву Purosangue (в перекладі означає «чистокровний»). Як мінімум, дизайн цьому відповідає: великий капот, 22-дюймові колеса, краплеподібний дах, вузькі фари, подвійні ліхтарі – й такі ж подвійні вихлопні патрубки. Кросовер Ferrari Purosangue наслідує фірмовий дизайн суперкара Ferrari Roma й чудового його втілює у новому форматі.

І у новому просторі: адже 4,97-метровий кросовер Ferrari Purosangue пропонує п’ять дверцят та 3,02-метрову колісну базу, салон у форматі «2+2», а багажник об’ємом 487 літрів можна збільшити при складанні заднього ряду сидінь. При цьому виробник спеціально відмовився він великого центрального дисплея: у водія є власна цифрова комбінація приладів, у пасажира – власний 10,2-дюймовий тач-скрін.

Але ж, звісно, у випадку Ferrari найголовнішим пунктом завжди є техніка. Кросовер Ferrari Purosangue виправдовує всі очікування: класичний атмосферний 6,5-літровий V12 (725 к.с. та 716 Нм), компонування transaxle з 8-ступеневий «автоматом» біля задніх коліс, адаптивна пневматична підвіска FAST (кліренс 183 мм та може змінюватись). Не дивно, що кросовер Ferrari Purosangue здатен прискорюватись 0-100 км/год лише за 3,3 секунди та набирати 311 км/год максимальної швидкості. Навіть, попри 2033 кг ваги…

Продажі автомобіля розпочнуться вже 2023 року, орієнтовна вартість – від $390 тис. Цікаво, а багатії звикли до черг?