Google показала нові віджети своїх застосунків для екрана блокування iOS 16

Apple випустила стабільну версію операційної системи iOS 16, одним з головних нововведень якої став перероблений екран блокування. Відтепер на нього можна додавати віджети, тож у розробників застосунків для iOS з’явились нові варіанти взаємодії з користувачами. Google, своєю чергою, вирішила довго не зволікати й створила цілий ряд віджетів своїх фірмових застосунків спеціально для екрана блокування iOS 16.

Search

Якщо ви полюбляєте, щоб під рукою був помічник у вигляді пошуку Google, цей віджет саме для вас. Його можна сконфігурувати на ваш смак, обравши кнопки, які вам найбільше потрібні — голосовий пошук, переклад, Google Lens тощо.

Chrome

Для активних користувачів Chrome теж з’явився окремий віджет. Прямо з екрана блокування можна відкрити браузер у звичайному чи інкогніто режимі, активувати голосовий пошук чи запустити гру з улюбленим тиранозавром.

Drive

Віджет для хмарного сховища Drive пропонує швидко відкрити помічені зірочкою файли чи папки, з якими ви працювали.

Maps

Google Maps отримав багатофункціональний віджет, який може показувати час на дорогу додому чи на роботу, або ж пропонувати кнопки для пошуку ресторанів, кафе, магазинів і готелів.

Gmail

Якщо ж вам потрібно бути постійно в курсі нових повідомлень електронної пошти, додавайте на екран блокування віджет Gmail. Можна налаштувати його під власні потреби й обрати тільки ті категорії email, які вам потрібні.

News

Власний віджет отримав і сервіс News, який буде пропонувати вам цікаві статті, зважаючи на ваші інтереси.

Google зазначає, що нові віджети мають стати доступними користувачам у найближчі тижні.