Поки аналітики не зійшлися у датах, але все йде до того, що наступного року нові моделі MacBook Pro та iPhone 15 Pro мають отримати 3-нанометрові процесори. Таким чином компанія Apple (разом з виробником TSMC) стане першою на ринку з такою технологією.

Як зазначає Nikkei Asia, наразі TSMC удосконалює технологію виготовлення чипів, яка отримала назву N3E. Є три неназвані джерела, які підтверджують, що саме вона буде використовуватися для виготовлення A17 для iPhone 15 Pro в кінці наступного року. Додатково два джерела зазначили, що наступні чипи для MacBook Pro також будуть виготовлені за 3-нанометровим техпроцесом.

Також очікується, що нова політика Apple стосовно потужніших процесорів для Pro-моделей iPhone збережеться.

Раніше TSMC розповідала про нову технологію на технологічному симпозіумі у Синьчжу. N3E дозволить отримати кращі продуктивність та енергоефективність. Такі процесори зможуть використовуватися як в смартфонах, так і в лептопах. TSMC та Samsung сподіваються розпочати виробництво вже цього року. Intel також мав плани на замовлення таких чипів на кінець 2022-початок 2023 років, але такі плани відклалися на 2024.