Amazon анонсувала випуск нового покоління своєї базової моделі Kindle. Електронна книга отримала декілька суттєвих оновлень, які мають підвищити її популярність, адже останні пару років цей пристрій важко було назвати оптимальним вибором. Зокрема, Kindle отримав покращений дисплей з показником щільності пікселів у 300 ppi. Для порівняння, у його попередника цей показник складав 167 ppi.

Окрім того, новий Kindle може похизуватися збільшеною до 6 тижнів автономністю. Але найприємніше, що заряджати електронну книгу тепер можна через USB-C – ніяких більше microUSB зарядок. Збільшилась і місткість вбудованого накопичувача — до 16 ГБ, тож гаджет може зберігати тисячі ваших улюблених книжок.

Amazon показала оновлений Kindle: з USB-C та дисплеєм високої роздільної здатності

Розміри Kindle майже не змінились: 157,8 x 108,6 x 8 мм, вага – 158 грамів. Діагональ екрана складає 6 дюймів, за його підсвітку відповідають 4 світлодіоди. Є модулі Wi-Fi та Bluetooth. Можна придбати електронну книгу в кольорах Black та Denim. Вартість – $99,99 за версію з рекламою на екрані блокування та $119,99 без реклами.

Також в асортименті Amazon залишаються дорожчі моделі Kindle Paperwhite (від $139) і Kindle Oasis (від $249), які пропонують більші дисплеї з кращою підсвіткою та додатковими функціями.