Війна – це в першу чергу віддані життя наших захисників та цивільних. Крім того, війна – це шалені гроші, які країна витрачає щодня, й великою мірою саме від грошей залежить, як довго Росія зможе продовжувати цю війну. Тому український Forbes перерахував знищену техніку армії РФ у гроші й підготував інфографіку на цю тему.

За даними видання, лише за період з 6 по 11 вересня під час наступу на Харківщині українські військові знищили 590 одиниць ворожої техніки, вартість якої, за оцінкою Forbes, перевищує $670 млн: 86 танків та 158 бойових броньованих машин, 106 артилерійських систем, 159 автомобілів та 46 одиниць іншої техніки, й ця цифра щодня зростає. Найдорожча «здобич» – новітній комплекс РЕБ «Москва-1» (як це символічно), який коштує цілих $57 млн.

Forbes: визволено 9 000 кв. км, знищено техніки РФ на $670 млн

І тут важливо, що Росії вже майже нема де поповнювати своє військо. За оцінками західних експертів, щоб відновити військову силу, РФ знадобиться більше ніж 10 років. Вже зараз РФ пішла з протягнутою рукою по інших країнах. Вчора українські військові збили перший іранський ударний БПЛА Shahed-136, який росіяни купили у цієї країни-ізгоя. Сьогодні з’явилась інформація, що Росія цікавиться реактивними снарядами до 220-мм РСЗВ «Ураган», боєприпасами до 203-мм САУ «Піон» та двигунами УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які є на військових складах Республіки Таджикистан.

Forbes: визволено 9 000 кв. км, знищено техніки РФ на $670 млн

Щодо звільнених під час контрнаступу українських територій, то Forbes орієнтується тут не на зведення Генштабу ЗСУ, який не квапиться оголошувати про остаточне звільнення Харківської області, а на карту, оприлюднену Міноборони РФ, згідно з якою росіяни залишили території площею майже 9 000 кв. км. Для масштабу, 9 000 кв. км – це площа країни Кіпр, або майже площа штатів Род-Айленд та Делавер разом.