Військово-морські сили США повідомили, що всі відео НЛО є секретною інформацією, і їх не варто публікувати, пише Vice.

У відповіді на запит по Закону про свободу інформації, у Пентагоні відповіли урядовому сайту прозорості The Black Vault, що будь-яке публічне розповсюдження нових відео НЛО «зашкодить національній безпеці, оскільки може надати ворогам цінну інформацію щодо операцій Міноборони та ВМС зокрема, а також вразливостей та/або інших можливостей. Жодна частина відео не може бути відокремлена для публікації».

Black Vault шукав усі відео з позначенням «неопізнані повітряні об’єкти». Зазвичай військові відомства видають так звану відповідь GLOMAR, де вони ні підтверджують, ні спростовують, що записи існують, і відмовляються щось ще говорити. У цій відповіді військові визнають, що мають більше відео та обґрунтовують публікацію трьох попередніх роликів про НЛО.

«Хоча в минулому було розповсюджено три відеоролики про UAP (Unidentified Aerial Phenomena, Неопізнані повітряні явища), факти, характерні для цих трьох роликів, є унікальними в тому сенсі, що вони спочатку були оприлюднені через неофіційні канали ще до офіційної публікації», – йдеться в повідомленні Пентагона. «Ці події широко обговорювалися у відкритому доступі; фактично, провідні засоби масової інформації присвятили цим подіям спеціальні сюжети. Враховуючи кількість інформації про ці зустрічі [з НЛО] у відкритому доступі, було можливо оприлюднити файли без подальшої шкоди для національної безпеки».

Три відео, які потрапили до рук колишнього вокаліста Blink-182 Тома ДеЛонга та New York Times, спочатку не були оприлюднені офіційними джерелами. Проте в останні роки Пентагон регулярно говорив про НЛО, і на початку цього року він показав Конгресу додаткові ролики про неопізнані об’єкти. Військові, здається, хотіли сказати громадськості та Конгресу, що НЛО дуже реальні та становлять загрозу, і що їм потрібно більше фінансування, щоб визначити, що це таке, і, можливо, захистити нас від них. Але нові відеозаписи про НЛО вони поки не покажуть.