Більшість великих ігрових компаній, таких як Electronic Arts, Sony, Microsoft чи Nintendo припинили або скоротили продажі в росії, проте на конференції Roblox головний виконавчий директор онлайн-платформи похвалився, що російська аудиторія зросла до 2 млн користувачів, тоді як у США ця цифра сягає 11 мільйонів, повідомляє Bloomberg.

У Roblox заявили, що їх місія — «об’єднати мільярд людей по всьому світу оптимізмом і цивілізованістю». Там також впевнені, що обрали правильний шлях, не пішовши з російського ринку.

«Як глобальна платформа ми вважаємо, що правильний напрямок полягає в тому, щоб дозволити людям у всьому світі залишатися якнайбільш пов’язаними», – повідомили у компанії.

Окрім цього, на своїй конференції компанія заявила про плани наступного року ввести рекламу у віртуальні світи, створені на платформі Roblox. Завдяки вигідним партнерствам з такими компаніями, як Ralph Lauren чи Chipotle, Roblox може пропонувати користувачам фірмові ігри, віртуальні концерти та предмети. Наразі ж план компанії полягає в тому, щоб гравці могли взаємодіяти з рекламою всередині ігор.

Не радимо грати у Roblox та радимо писати компаніям, які розміщують на платформі рекламу, про те, що Roblox підтримує агресію росії.