OSINT-агентство Oryx сповістило про найбільше з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну поповнення бази даних знищеної та захопленої техніки армії РФ – 102 одиниці лише за 11 вересня 2022 р.

«Абсолютно божевільний день» – прокоментував це дослідник Oryx Якуб Яновські.

При цьому більшість цієї техніки не знищена, а покинута росіянами, що знову ж таки робить армію РФ найбільшим постачальником зброї для ЗСУ. 23 захоплених танків, 23 БМП, 4 БТР, 5 152-мм САУ, 4 «Града», багато вантажівок та спеціальних машин. Це лише за один день і лише за підтвердженими фото та відео даними.

Мінус 100 одиниць техніки за день. Найбільші щоденні втрати російської армії з початку вторгнення

Усього ж у базі даних втраченої російської техніки Oryx вже 5 801 запис. З них 1 692 одиниць техніки захоплено нашими військовими. Це більше техніки, ніж ЗСУ втратила знищеною та покинутою, з початку повномасштабної війни. Співвідношення втрат – 3,42 до 1. Це найбільший розгром російської армії з часів Другої світової війни.

Мінус 100 одиниць техніки за день. Найбільші щоденні втрати російської армії з початку вторгнення

Згідно з останнім зведенням Генштабу ЗСУ сукупні втрати техніки армії РФ становлять 13 504 одиниць. Згідно з нещодавнім витоком документів Міноборони Росії, який підтверджує вказану Генштабом ЗСУ кількість втрат живої сили супротивника, кількість втрат техніки, вказана Генштабом, теж схожа на правду. Не дивно, що росіяни знімають зі збереження старі як світ гаубиці Д-1 (на озброєнні з 1943 р.). Так зараз і до Т-34 дійде. У Північної Кореї начебто залишився у строю один батальйон.

Що сказати. ЗСУ – це сила! Дякуємо вам, хлопці та дівчата!