Microsoft не полишає спроб зробити Windows 11 більш дружньою до планшетів: компанія знов повертається до ідеї Панелі завдань, оптимізованої для використання на пристроях з сенсорними екранами. Уперше вона спробувала реалізувати таку Панель ще у лютому, але пізніше “повернула” її на доопрацювання.

І от тепер, пів року по тому, Microsoft знову представила “сенсорну” Панель завдань у тестовій збірці Windows 11 Insider Preview Build 25197 для учасників Windows Insider. Як зазначає компанія, вона доступна лише для пристроїв 2-в-1, тобто ноутбуків-”трансформерів”, але не для звичайних ноутбуків або десктопів.

Microsoft знову тестує Панель завдань для планшетів на Windows 11

Коли такий “трансформер” переходить у планшетний режим (наприклад, від нього від’єднується клавіатура або він “складається” у форму планшета), Панель завдань автоматично зменшується у неактивному стані, і на ній відображається лише “критична” інформація — час, рівень заряду тощо.

У “розгорнутому” стані на Панелі завдань з’являються піктограми програм, кнопка “Пуск”, віджети, причому вона стає більшою порівняно з “традиційною” версією задля більш зручного використання на сенсорному екрані.

Крім того, Insider Preview Build 25197 також вносить косметичні зміни у системний трей (трохи інше поводження іконок, на які наводиться курсор) та додає анімовані піктограми в навігаційну панель системного додатка Settings.

Microsoft знову тестує Панель завдань для планшетів на Windows 11