Google запускає в Україні Market Finder – безплатний сервіс, який допомагає компаніям виходити на нові ринки, шукати нових клієнтів та партнерів, збільшувати експортні продажі онлайн тощо. Він також пропонує безплатні посібники, відео та поради, щоб полегшити перші кроки компаній на експортному ринку. 

Як заявляють в Google, інструмент буде корисним не тільки компаніям, які лише думають про вихід на нові ринки та не знають, з чого почати, а й для експортерів з досвідом, які шукають нові шляхи для розвитку свого бізнесу. Також Market Finder надає доступ до статистичних даних, інструментів і ресурсів, щоб розпочати розвиток свого бізнесу на міжнародному рівні. 

За допомогою інтерактивного сервісу My Export Score можна перевірити готовність бізнесу до експорту та отримати персоналізований звіт.

У Market Finder можна ознайомитись з показниками, які охоплюють 40 різних напрямків – від логістики й купівельної поведінки до повного економічного профілю країни – і які допоможуть визначити нові потенційні ринки.

Щоб знайти найкращі ринки для свого бізнесу спершу варто визначити пріоритетність країн, де продукти чи послуги компанії будуть найбільш привабливими. За допомогою Market Finder можна створити список нових перспективних цільових ринків для бренду, а також визначити попит на товари або послуги на основі щомісячних пошукових запитів місцевого населення, популярних тенденцій ринку, реального доходу на душу населення, користувачів Інтернету й рекомендованої ставки Google Ads. 

Сервіс аналізує використання споживачами інтернету, демографічні дані та наявний дохід, надаючи чіткі показники та цінну інформацію про потенціал зростання ринку.

Якщо користувачі задоволені переліком запропонованих країн, Market Finder допомагає спланувати операції, зокрема щодо локалізації, налаштування платежів, обслуговування клієнтів, а також податкових, юридичних і логістичних операцій та підбору працівників. Наприклад, інструменти локалізації, посібники та поради демонструють, як ефективно спілкуватися на новому ринку, а логістичні ресурси описують правила міжнародної доставки та транспортування для обраного ринку.