Новини

Майже у 40 країнах Європи з’являться екологічні маршрути Google Maps

Майже у 40 країнах Європи з’являться екологічні маршрути Google Maps
Матеріал продовжується під рекламою

Функцію запустили в США у жовтні минулого року. У Google Maps можна буде прокласти маршрут, який враховує затори та шукає напрямки, які найкраще підходять для економії палива. Google повідомляє, що тепер ця функція буде доступна в «майже 40» європейських країнах. Втім, повний список країн не опублікований. Раніше Google додав цю функцію на карти Канади та Німеччини, повідомляє Engadget.

Екологічні маршрути часто не є найшвидшими, тож користувачам доведеться обирати, чи швидкість є їх пріоритетом. Google Maps покаже обидва маршрути та за умовчанням вибере більш екологічний варіант, якщо різниця в часі невелика. Проте у програмі можна змінити налаштування для тих, хто хоче завжди використовувати найшвидший маршрут за умовчанням.

Майже у 40 країнах Європи з’являться екологічні маршрути Google Maps

Незалежно від країни, у якій користуються цією функцією, Google також додає нове налаштування, за допомогою якого користувач може вказати, який тип транспортного засобу він використовує. Це може бути автомобіль на газу чи дизелі, гібрид або повністю електричне авто. Це вплине на конкретні напрямки. У Google повідомляють, що функція буде запущена протягом найближчих тижнів.

Engadget

Завантаження коментарів …