У 2016 році колишній президент та генеральний директор The Walt Disney Company Роберт Айгер вирішив, що його компанія повинна купити Twitter, оскільки це був би чудовий спосіб поширювати контент Disney по всьому світу. Втім, незадовго до президентських виборів у США 2016 року, він передумав. У своїх мемуарах 2019 року Айгер сказав, що правління Disney і Twitter погодилися на угоду, але потім він змінив думку через нестримне поширення «неприємностей» у Twitter.

Втім, нещодавно Айгер розказав довшу версію історії на конференції Code, повідомляє Vox. За його словами, Twitter був би «феноменальною» платформою для розповсюдження контенту Disney, але це викликало б занадто багато головного болю, серед якого — боти.

«Ми мали намір зайнятися стримінговим бізнесом. Нам потрібно було технологічне рішення. У нас є вся ця чудова інтелектуальна власність (IP), але ми не були технологічною компанією. Як ми надамо цю IP споживачам у всьому світі? … І ми кидалися направо і наліво. Ми думали про саморозвиток. П’ять років, $500 мільйонів. Справа була не в грошах, а в часі, тому що світ швидко змінювався. І водночас ми почули, що Twitter розглядав варіант продажу», – говорить Айгер і додає: «Ми негайно почали процес перемовин, розглядаючи Twitter як рішення: глобальну платформу розповсюдження контенту. Люди бачили її як свого роду соціальну мережу. Ми ж сприймали її як щось зовсім інше. Ми могли б розмістити новини, спорт, розваги [і] охопити світ. І, чесно кажучи, це було б феноменальне рішення з точки зору дистрибуції».

«Але, після того, як ми продали всю концепцію правлінню Disney і правлінню Twitter, та дійсно були готові до реалізації — переговори були майже завершені — я пішов додому, обмірковував це протягом вихідних і подумав: «Я не дивлюся на угоду так уважно, як мені потрібно». Так, це чудове рішення з точки зору дистрибуції. Але воно супроводжуватиметься багатьма іншими проблемами та складнощами, тому як менеджер великого глобального бренду я не був готовий взяти на себе такий великий відволікаючий фактор та долати обставини, які навіть близько не схожі на те, з чим ми стикалися раніше».

«Досить цікаво, тому що я читав новини цими днями [про ботів], ми також дуже уважно дивилися на всіх користувачів Twitter — я думаю, їх називають користувачами? — і на той момент ми підрахували за допомогою Twitter, що значна частина — а не більшість — були несправжніми», – зауважив Роберт Айгер. «Я не пам’ятаю кількість, але ми отримали значну знижку. Проте така кількість несправжніх користувачів була закладена в нашу економіку. Насправді угода, якої ми досягли, була досить дешевою».

«Після цього, звичайно, потрібно було поглянути на всю мову ненависті у Twitter та потенціал зробити не більше шкоди, ніж добра. Але у Disney ми займаємося створенням розваг — робимо лише добро, хоча сьогодні є люди, які критикують компанію за протилежне, що є неправильним. Ми не були готові взяти на себе відповідальність за негатив у Twitter, і я не був готовий взяти на себе посаду CEO компанії, і вважав, що це було б безвідповідально».