Друзі та родина засновника Apple Стіва Джобса створили Steve Jobs Archive, організацію, яка вшановує його пам’ять. Архів можна відвідати, перейшовши за посиланням stevejobsarchive.com, повідомляє The Verge.

На сайті є електронний лист, який Джобс надіслав собі про своє захоплення людством. Там також можна побачити кілька відомих цитат Джобса, включно з його відомою промовою на вступі в Стенфорд у 2005 році. Наприкінці є короткий опис архіву «Про нас». Відеозаписи та аудіозаписи про Джобса приєднані до текстових записів.

«З повагою до минулого та надією на майбутнє, Архів Стіва Джобса пропонує людям інструменти та можливості зробити свій власний внесок», — йдеться на сайті. «Ми створюємо програми, стипендії, колекції та партнерства, які відображають цінності Стіва та продовжують нести його відчуття, що все можливо».

У пресрелізі також йдеться, що архів буде «діяти як сховище історичних матеріалів, що стосуються Стіва, деякі з яких ніколи раніше не були оприлюднені», а більше оголошень про додаткові пропозиції та проєкти буде зроблено в найближчі місяці.

Архів представила Лорен Пауелл Джобс, вдова Джобса, на конференції Vox Media Code у середу. «Хоча у нас є деякі артефакти та деякі справжні реальні матеріали, архів — це набагато більше ідей», — сказала вона.

За словами Пауелл Джобс, архів «вкорінений у давньому уявленні Стіва про те, що за межами природного світу все знаходиться в штучному середовищі, і всі системи, які керують нашим життям на планеті, були побудовані і спроектовані іншими людьми. Як тільки ви це усвідомлюєте, ви розумієте, що ви, як людина, можете змінити це, можете підштовхнути, можете, можливо, піддати сумніву і переробити. Таким чином відбувається людський прогрес».