Компанія Qualcomm анонсувала нові процесори для доступніших за флагманські смартфонів. Snapdragon 6 Gen 1 та Snapdragon 4 Gen 1 додають більше можливостей для роботи штучного інтелекту, підтримку камер з більшою роздільною здатністю, а також збільшують продуктивність та автономність.

Snapdragon 6 Gen 1 зроблений за 4-нанометровим техпроцесом, має чотири ядра Cortex-A78 та ще чотири Cortex-A55. У порівнянні з попередником він має додати 40% загальної продуктивності та на 35% збільшити можливості графіки.

Разом з цим процесор має потрійний ISP, який дозволяє працювати зі 108-мегапіксельними камерами з ШІ-обробкою, режимом HDR та записом відео у 4K.

Додатковою процесори дозволяють працювати у стільникових мережах 5G та локальних Wi-Fi 6e. Також є підтримка технології швидкого заряджання Quick Charge 4.

Перші пристрої з таким процесором мають з’явитися у першому кварталі 2023 року. Motorola вже підтвердила, що використовуватиме такий у майбутніх моделях (як припускає видання 9to5Google, це буде лінійка Moto G).

Нові процесори Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 та 4 Gen 1 мають значно покращити можливості середньобюджетних смартфонів

Snapdragon 4 Gen 1 розраховується на ще дешевші пристрої. 6-нанометровий чип отримав два ядра Cortex-A78 та шість Cortex-A55. Компанія каже, що він має забезпечувати багатоденну автономну роботу, при цьому прискорить продуктивність на 15%, а роботу графіки — на 10% у порівнянні з теперішньою моделлю.

«Молодший» чип також отримав підтримку 108-мегапіксельних сенсорів, 5G та Quick Charge 4.

Нові процесори Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 та 4 Gen 1 мають значно покращити можливості середньобюджетних смартфонів

Першим смартфоном з таким чипом стане iQOO Z6 Lite, який надійде у продаж вже цього року.