Минулої суботи, у національний день ​​кіно, кінотеатри у США знизили ціни на квитки до $3, щоб повернути аудиторію до великих екранів. Унаслідок цього понад 8,1 мільйона людей відвідали кінотеатральні покази, хоча напередодні кінотеатри мали 1 млн відвідувачів, а наступного дня, у неділю 1,7 млн, повідомляє The Verge.

У серпні нових фільмів виходило мало, як результат зупинок зйомок через пандемію та загальних проблем із ланцюгом поставок. Втім, для Тома Круза найприбутковішим цього дня став фільм «Топ Ґан: Меверік», який додав близько $6 мільйонів у касових зборах за довгі вихідні. Круз і компанія тримали кінотеатри на плаву все літо, фактично, принісши $698 мільйонів з моменту виходу фільму в травні. «Людина-павук: Додому шляху нема», який вийшов минулої зими, посів друге місце в касових зборах.

Втім, на 10-му місці за вихідні опинився фільм «Щелепи», який вийшов на екрани в 1975 році. Тоді стрічка заробила лише близько $7 мільйонів за перші вихідні. Тепер фільм заробив близько $2,6 мільйона за три дні вихідних. У кожному кінотеатрі «Щелепи» фактично перевершив всі інші фільми в кінотеатрах.

Фільм вперше в історії був показаний в IMAX у форматі 3D, який був створений, щоб «змусити вас відчути себе у воді», та отримав схвальні відгуки від глядачів.

«Щелепи», який вийшов 47 років тому, багато хто вважає першим блокбастером, і він був однією з причин того, що студії почали випускати свої найбільші фільми влітку. Це набагато повільніший фільм, ніж останні високобюджетні хіти, а спецефекти, безперечно, стали набагато кращими за останні півстоліття, проте, як видно, класика продовжує цінуватися.