Вранці 7 вересня Bitcoin коштував менш як $19 000, досягнувши найнижчого рівня з червня після падіння фондових ринків у всьому світі та тривалого зміцнення долара США. Вартість усього криптовалютного ринку також впала нижче $1 трильйона через розпродаж цифрових монет, повідомляє CNBC.

За даними CoinDesk, Bitcoin сьогодні коштував близько $18 812,36, знизившись більш ніж на 5%. Ethereum, який значно випередив зростання Bitcoin за останні місяці, впав більш ніж на 8% до $1 518,59. Центральні банки в усьому світі борються з нестримною інфляцією за допомогою посилення монетарної політики. Федеральна резервна система США здійснила ряд підвищення процентних ставок на 2,25 відсоткового пункту. Ринки очікують подальшого зростання процентних ставок.

Посилення політики ФРС зміцнило долар США, що своєю чергою вплинуло на ризикові активи. Дохідність 10-річних казначейських облігацій США також зросла. Bitcoin торгувався в кореляції з акціями, тому, якщо вони падають, так само падає і криптовалюта.

«Макросередовище також продовжує виявлятися складним, оскільки долар продовжує досягати максимумів. Як ми бачимо, це впливає на всі ризикові активи, — сказав Віджай Айяр, віцепрезидент із корпоративного розвитку та міжнародного розвитку криптобіржі Luno. — Якщо ми побачимо, що курс долара почне падати, ми зможемо знову підвищити ризикові активи, такі як Bitcoin».

Цього року криптовалютний ринок зазнав ударів: його вартість впала майже на $2 трильйони після піку в листопаді. Вартість Bitcoin опустилася приблизно на 60% нижче свого рекорду в $68 990,90. Розпродаж спричинило складне середовище для ризикових активів та проблеми, пов’язані з криптовалютами, включаючи згорнуті проєкти та банкрутства, які поширилися по всій галузі.

З червня Bitcoin торгувався в межах від $18 000 до $24 000. Айяр з Luno сказав, що, формуючи дно, «Bitcoin зазвичай любить повертатися і перевіряти попередні мінімуми, щоб побачити, чи зберігаються вони як підтримка». Він сказав, що якщо Bitcoin не впаде нижче $17 500, то ринок, ймовірно, консолідується в діапазоні від $18 000 до $24 000.