Минулі покоління складаних смартфонів і розумних годинників Samsung невдовзі отримають актуальні версії фірмової оболонки OneUI, які принесуть їм декілька нових функцій. Зокрема, Android 12L і OneUI 4.1.1 додадуть смартфонам Fold нову панель багатозадачності, яка дебютувала в Galaxy Fold4. Під час запуску застосунків закріплений ряд додатків буде мінімізуватись і розташовуватись біля клавіш навігації. Це дозволить завжди мати до них доступ і не робити зайві натискання для їх запуску.

Samsung випустила оновлення OneUI 4.1.1 для складаних пристроїв і OneUI Watch 4.5 для Galaxy Watch4

Окрім того, тепер значно швидше відкривати додатки у режимі перегляду Split View – достатньо перетягнути застосунок з нової панелі багатозадачності на вже відкриту програму.

А ось власники Flip отримають додаткові варіанти взаємодії із зовнішнім дисплеєм. Наприклад, новий віджет, який дозволяє телефонувати обраним контактам, коли смартфон складено. Також буде оптимізовано процес керування камерою за допомогою додаткового екрана.

Samsung випустила оновлення OneUI 4.1.1 для складаних пристроїв і OneUI Watch 4.5 для Galaxy Watch4

Оновлення отримають моделі Galaxy Fold3, Galaxy Flip3, Galaxy Fold2, Galaxy Fold і Galaxy Flip/5G. Samsung вже розпочала розповсюдження оновлення для Fold і Flip третього покоління, тож можете перевіряти свої пристрої.

Що стосується смартгодинників, оболонку OneUI Watch 4.5, яка включає нові циферблати й оновлену QWERTY-клавіатуру, мають отримати Galaxy Watch4/Watch4 Classic. Galaxy Watch3 і Galaxy Watch Active2 теж не залишаться без свіжої прошивки, але список нововведень буде трохи коротшим.